fbpx

Droom jij ervan dat jouw artikelen vaker worden gepubliceerd in tijdschriften?

In november lanceer ik mijn online masterclass Schrijven voor magazines: stuur een ijzersterke pitch en schrijf over onderwerpen die jíj leuk en belangrijk vindt.

Van struggelen met het verkopen van een verhaal aan een tijdschrift, tot vol zelfvertrouwen een ijzersterke pitch versturen.

Na het volgen van deze online masterclass kun jij de pitch versturen waar redacties op zitten te wachten. Dat betekent: schrijven over onderwerpen die je zelf bedenkt, werken wanneer het jou uitkomt, voor tijdschriften die bij jou passen.

In november lanceer ik mijn online masterclass Schrijven voor magazines: stuur een ijzersterke pitch en schrijf over onderwerpen die jíj leuk en belangrijk vindt.

schrijven voor tijdschriften

schrijven voor magazines

Ben je er klaar mee om veel tijd te steken in een pitch terwijl je toch nooit een reactie krijgt?

Als je door tijdschriften bladert, kijk je altijd even wie de schrijver is van het artikel en spiek je in het colofon. In deze editie staat jouw naam daar weer niet bij. 

Misschien heb je wel eens een pitch gestuurd. Misschien schrijf je al wel eens een verhaal voor een tijdschrift. Maar krijg je ook regelmatig een afwijzing. Of erger: geen reactie! 

Redacties worden overspoeld met pitches, ze werken met een vast groepje freelancers of mensen die ze kennen uit hun netwerk. Waarom zouden ze jou dan een opdracht geven?  

Voor jou tien anderen. 

Dénk je. 

Ik weet hoe het is om te worstelen met het benaderen van redacties. Meer dan eens verstuurde ik een pitch en hoorde ik… NIETS!

Dit bevestigde mijn overtuiging dat er geen werk was en dat schrijven voor tijdschriften niet voor mij was weggelegd. Maar dat was natuurlijk niet waar. Ik had gewoon een slechte pitch verstuurd. Het bleek dat ik mijn aanpak moest veranderen.

Meer vrijheid, creativiteit en afwisseling is wél mogelijk

Stel je eens voor dat je voor je favoriete tijdschriften kunt schrijven. Je hebt zelf de vrijheid om te bepalen wanneer je werkt en waarover je schrijft.

Door de jaren heen heb ik geleerd hoe je redacties het beste kunt benaderen en van welke verhaalideeën ze blij worden. In deze online masterclass ga ik je dat allemaal leren!

stuur een ijzersterke pitch

Wil je dit ook?

Dan is mijn online masterclas Schrijven voor magazines iets voor jou!

In deze online masterclass van anderhalf uur leer ik jou hoe je ervoor zorgt dat jouw verhalen in tijdschriften worden gepubliceerd. Ook leer ik je hoe je het beste kunt samenwerken met redacties, zodat ze jou blijven inhuren.

Ik deel mijn bewezen checklist met 7 ingrediënten voor een goede pitch en leer je alles over slim ondernemen als freelance journalist, zodat ook jij kunt schrijven voor de media waar je voor wilt schrijven, over de onderwerpen waarover jij wilt schrijven.

Nu in plaats van 120 euro (ex btw) maar 88 euro (ex btw)!

Aan het einde van de masterclass heb je dit bereikt

Je schrijft vol zelfvertrouwen ijzersterke pitches, waar redacties geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen. En het wordt dus makkelijker om elke maand een fijne omzet te verdienen

Je hebt meer rust in je hoofd. Je kunt namelijk van een opdrachtgever een vaste klant maken, zodat je minder hoeft te zoeken naar nieuwe klussen

Je ervaart meer vrijheid, creativiteit & plezier in je werk. Want je gaat schrijven over onderwerpen waar jij over wilt schrijven, wanneer het jou uitkomt

Dit krijg je!

In een video van anderhalf uur deel ik mijn tips en advies over pitchen & samenwerken met redacties. Na het kijken van de masterclass…

✓ begrijp je wat jouw succes tot nu toe tegenhield 

✓ vind je pitchen léuk in plaats van een struggle

✓ verzin je non-stop de leukste ideeën voor artikelen 

✓ kun je beoordelen wat een goed verhaalidee is en wanneer er nog iets aan schort

✓ kun je je pitch afstemmen op het medium waarvoor je wilt schrijven

✓ kun je een ijzersterke pitch schrijven (met behulp van de checklist)

✓ weet je aan wie je je mail kunt sturen en hoe je je netwerk kunt inzetten (ja, ook jij hebt een netwerk)

✓ kun je omgaan met tegenslagen, je weet wat je kunt doen als je geen reactie krijgt

✓ kun je ervoor zorgen dat je vaker voor een redactie kunt blijven schrijven

BONUS tot 1 december: stuur je pitch naar mij voor feedback, zodat we ‘m samen aanscherpen. Ook heb je dan de kans om vragen te stellen.

Mijn verhaal

Na acht jaar in loondienst als redacteur en redactiechef bij online magazines als Beautify.nl en NSMBL.nl, waagde ik de sprong. Begin 2019 zegde ik mijn baan op. Dag vast contract, hallo vrijheid!

De afgelopen 3,5 jaar schreef ik als freelance journalist voor verschillende grote opdrachtgevers, voor zowel print als online. 

De merken die ik tot mijn opdrachtgevers mag rekenen? Onder andere: Libelle, de Volkskrant, Intermediair.nl, Harper’s Bazaar, ELLE en Santé.

Door mijn (interim) ervaring als chef weet ik ook vanaf ‘de andere kant’ wat een pitch succesvol maakt. En wat ervoor zorgt dat een freelancer fijn is om mee samen te werken.

over yasmine esser

Zo werkt de online masterclass

Je kunt tot 15 november je plekje reserveren voor de online masterclass. Als je de bestelling hebt afgerond krijg je meteen een mail met de factuur (goed bewaren voor je boekhoudprogramma, want je kunt de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting en je kunt de btw terugvragen als freelancer).

Op 15 november krijg je automatisch een linkje naar de online masterclass.

Dit is een video van anderhalf uur die je in je eigen tijd kunt kijken. Wanneer je maar wilt, zo vaak als je wilt

Ook krijg je een digitaal werkboek met opdrachten en tips.

BONUS tot 1 december: stuur je pitch naar mij voor feedback, zodat we ‘m samen aanscherpen. Ook heb je dan de kans om vragen te stellen.

Is dit geschikt voor jou?

De online masterclass is voor jou als…

✓ je wel eens een redactie hebt benaderd, maar je toen een afwijzing kreeg

✓ je een mail hebt gestuurd naar een redactie en vervolgens: *krekels* *radiostilte* *stilzwijgen*

✓ je uren (of misschien zelfs dagen) doet over het schrijven van een pitch, terwijl het je lang niet altijd een opdracht oplevert

✓ je ervan overtuigd bent dat pitchen moeilijk en zwaar is

✓ je dolgraag zou willen pitchen, maar je het blijft uitstellen omdat je niet zo goed weet hoe

✓ je denkt dat pitchen nutteloos is, omdat je weinig ervaring hebt/ geen netwerk hebt / er nauwelijks werk is in de journalistiek 

✘ de online masterclass is niets voor jou als je al genoeg leuke opdrachtgevers hebt, genoeg vrijheid & creativiteit hebt en jouw pitches altijd jubelend worden ontvangen

 

Waarom zou je nú meedoen? Vanwege deze bonussen!

Processed with VSCO with hb1 preset

Doe mee voor de laagste prijs ooit

 

Dat klopt. Omdat ik deze masterclass voor het eerst geef, hanteer ik nog een instapprijs. Als je zeker weet dat je beter wilt leren pitchen, is dit dus hét moment, want tot 15 november betaal je een early bird prijs. (88 in plaats van 120 euro!)

Je krijgt dit cadeau

IMG_9685

KRIJG FEEDBACK OP JE PITCH

 

Tot 1 december heb je de kans om je pitch in te sturen voor persoonlijke feedback. Ik vertel je dan in de eerste week van december wat je verbeterpunten zijn en wat er al heel sterk is aan je idee. 

IMG_9778-2

Q&A

 

Ook heb je tot 1 december om je vragen in te sturen. Misschien loop je ergens tegenaan, twijfel je of is toch nog iets onduidelijk. Je mag mij alles vragen. In de eerste week van december help ik je uit de brand. 

Meest gestelde vragen

▪ Hoe lang duurt de masterclass?
Anderhalf uur!

▪ Tot wanneer kan ik meedoen met de masterclass?
Je hebt tot 15 november de tijd om ‘m te kopen, maar je hebt oneindig toegang, dus je kunt zelf weten wanneer je ‘m kijkt. Volgend jaar heb je weer een kans (ik weet nog niet wanneer), maar de kortingsactie geldt tot 15 november, dus ik zou ‘m wel voor die tijd kopen als ik jou was 😉 

▪ Wanneer kan ik ‘m kijken?
De video komt 15 november online. Vanaf die dag kun je ‘m dus kijken. Je kunt zo vaak kijken als je wilt, wanneer je maar wilt. 

▪ Ik ben 15 november op vakantie of druk met werk. Help!
Geeft niet, je kunt de video kijken wanneer je maar wilt. Dus ook ‘s nachts of in het weekend. 

▪ Wat kost de online masterclass?
De reguliere prijs is 120 euro, maar als je nu meedoet (de eerste ronde, tot 15 november), betaal je maar 88 euro.  Dat is echt een mega korting! 

▪ Waarom is de prijs exclusief btw?
Omdat je als ondernemer eigenlijk geen btw betaalt. Nou ja, je moet ‘m wel eerst betalen, maar je kunt het bedrag terugvragen als je btw-aangifte doet aan het einde van het kwartaal. Betaal je factuur dus goed en vergeet niet ‘m in te vullen in je boekhoudsysteem.

▪ Tot waneer geldt de kortingsactie?
Tot 15 november betaal je 88 euro, daarna 120 euro. Je kunt meedoen tot 1 december

▪ Hoe werkt het insturen van de pitch?
Je hebt tot 1 december de tijd om één pitch te schrijven en naar mij te sturen. Mag gewoon via de mail, hi@yasmineesser.nl. In de eerste week van december krijg je dan een reactie. Ik geef je tips hoe je de pitch kunt aanscherpen. Of ik overlaad je met complimenten als je het al fantastisch hebt gedaan. 

▪ Na het kijken heb ik nog een paar vragen over de inhoud van de masterclass, kan ik die aan je stellen? 
Ja hoor, dat mag 🙂 Je hebt tot 1 december de tijd om je vragen in te sturen en ik kom er dan in de eerste week van december op terug. 

▪ Het komt me nu toch niet uit. Kan ik de masterclass ook later kopen?
Ja dat kan, maar ik weet nog niet wanneer. Waarschijnlijk pas begin volgend jaar weer. Wil je dit jaar nog je doel halen om voor tijdschriften te schrijven? Kijk dan toch even of je niet gewoon nu mee kunt doen (is ook goedkoper, tot 15 november geldt de kortingsactie nog!)

▪ Mijn vraag staat hier niet bij!
Nou, wat irritant! Stuur me gewoon even een mailtje, dan beantwoord ik je vraag alsnog. Je kunt me bereiken via hi@yasmineesser.nl 

Wat werken met mij oplevert? Dit zeggen mensen over de handleiding 'Meer schrijfklussen!'

wat anderen zeggen 

Waar wacht je nog op?

Als je deze salespagina helemaal hebt uitgelezen (ja, waarom zijn die dingen altijd zo ellenlang hè?), dan lijkt het er sterk op dat je interesse hebt mee te doen met de online masterclass Schrijven voor magazines .

 Ben je er klaar voor om je pitch-skills te verbeteren? Om te leren hoe je een nóg scherper verhaalidee kunt bedenken? En om van opdrachtgevers vaste klanten te maken? Ben je klaar voor meer vrijheid, creativiteit en afwisseling in je werkweek?

Verzeker jezelf dan nu van een plekje én betaal tot 15 november slechts 88 in plaats van 120 euro (ex btw) .

Dit wil je niet missen