fbpx

Droom jij ervan dat jouw artikelen vaker worden gepubliceerd in tijdschriften?

Stop met dromen en neem actie! Wat je daarbij kan helpen? Mijn videotraining Schrijven voor magazines: stuur een ijzersterke pitch en schrijf over onderwerpen die jíj leuk en belangrijk vindt.

Van struggelen met het verkopen van een verhaal aan een tijdschrift, tot vol zelfvertrouwen een ijzersterke pitch versturen.

Na het volgen van deze videotraining kun jij de pitch versturen waar redacties op zitten te wachten. Dat betekent: schrijven over onderwerpen die je zelf bedenkt, werken wanneer het jou uitkomt, voor tijdschriften die bij jou passen.

Schrijf je in voor de videotraining Schrijven voor magazines: stuur een ijzersterke pitch en schrijf over onderwerpen die jíj leuk en belangrijk vindt.

schrijven voor tijdschriften

schrijven voor magazines

Ben je er klaar mee om veel tijd te steken in een pitch terwijl het soms nergens toe leidt?

Als je door tijdschriften bladert, kijk je altijd even wie de schrijver is van het artikel en spiek je in het colofon. In deze editie staat jouw naam daar weer niet bij. 

Misschien heb je wel eens een pitch gestuurd. Misschien schrijf je al wel eens een verhaal voor een tijdschrift. Maar krijg je ook regelmatig een afwijzing. Of erger: geen reactie! 

Redacties worden overspoeld met pitches, ze werken met een vast groepje freelancers of mensen die ze kennen uit hun netwerk. Waarom zouden ze jou dan een opdracht geven?  

Voor jou tien anderen. 

Dénk je. 

Ik weet hoe het is om te worstelen met het benaderen van redacties. Meer dan eens verstuurde ik een pitch en hoorde ik… NIETS!

Dit bevestigde mijn overtuiging dat er geen werk was en dat schrijven voor tijdschriften niet voor mij was weggelegd. Maar dat was natuurlijk niet waar. Ik had gewoon een slechte pitch verstuurd. Het bleek dat ik mijn aanpak moest veranderen.

Stel je eens voor dat je voor je favoriete tijdschriften kunt schrijven. Je hebt zelf de vrijheid om te bepalen wanneer je werkt en waarover je schrijft.

Door de jaren heen heb ik geleerd hoe je redacties het beste kunt benaderen en van welke verhaalideeën ze blij worden. In deze videotraining leer ik je dat allemaal!

stuur een ijzersterke pitch

Wil je dit ook?

Dan is Schrijven voor magazines iets voor jou!

In deze videotraining van anderhalf uur leer ik jou hoe je ervoor zorgt dat jouw verhalen in tijdschriften worden gepubliceerd. Ook leer ik je hoe je het beste kunt samenwerken met redacties, zodat ze jou blijven inhuren.

Ik deel mijn bewezen checklist met 7 ingrediënten voor een goede pitch en leer je alles over slim ondernemen als freelance journalist, zodat ook jij kunt schrijven voor de media waar je voor wilt schrijven, over de onderwerpen waarover jij wilt schrijven.

Tijdelijke voor 350 euro (ex btw)!

Aan het einde van de videotraining heb je dit bereikt

Je schrijft vol zelfvertrouwen ijzersterke pitches, waar redacties geen ‘nee’ tegen kunnen zeggen. En het wordt dus makkelijker om elke maand een fijne omzet te verdienen

Je hebt meer rust in je hoofd. Je kunt namelijk van een opdrachtgever een vaste klant maken, zodat je minder hoeft te zoeken naar nieuwe klussen

Je ervaart meer vrijheid, creativiteit & plezier in je werk. Want je gaat schrijven over onderwerpen waar jij over wilt schrijven, wanneer het jou uitkomt

Dit krijg je!

In de videotraining van anderhalf uur deel ik mijn tips en advies over pitchen & samenwerken met redacties. Na het kijken van de training…

✓ begrijp je wat jouw succes tot nu toe tegenhield 

✓ vind je pitchen léuk in plaats van een struggle

✓ verzin je non-stop de leukste ideeën voor artikelen 

✓ kun je beoordelen wat een goed verhaalidee is en wanneer er nog iets aan schort

✓ kun je je pitch afstemmen op het medium waarvoor je wilt schrijven

✓ kun je een ijzersterke pitch schrijven (met behulp van de checklist)

✓ weet je aan wie je je mail kunt sturen en hoe je je netwerk kunt inzetten (ja, ook jij hebt een netwerk)

✓ kun je omgaan met tegenslagen, je weet wat je kunt doen als je geen reactie krijgt

✓ kun je ervoor zorgen dat je vaker voor een redactie kunt blijven schrijven

BONUSSEN: 

stuur je pitch naar mij voor feedback, zodat we ‘m samen aanscherpen

 onbeperkt (!) toegang tot een online community met andere deelnemers, zodat je kunt sparren en netwerken.

 

Mijn verhaal

Na acht jaar in loondienst als redacteur en redactiechef bij online magazines als Beautify.nl en NSMBL.nl, waagde ik de sprong. Begin 2019 zegde ik mijn baan op. Dag vast contract, hallo vrijheid!

De afgelopen 4,5 jaar schreef ik als freelance journalist voor verschillende grote opdrachtgevers, voor zowel print als online. 

Voor welke media ik heb geschreven? Onder andere: Libelle (het reguliere magazine en de specials zoals het Libelle Zomerdoeboek en Libelle Gezond), de Volkskrant, OpzijHarper’s Bazaar, ELLE,  PorteRenee.nl en Santé.

Door mijn (interim) ervaring als chef weet ik ook vanaf ‘de andere kant’ wat een pitch succesvol maakt. En wat ervoor zorgt dat een freelancer fijn is om mee samen te werken.

over yasmine esser

Zo werkt de videotraining

Als je de bestelling hebt afgerond, krijg je meteen een mail met de factuur (goed bewaren voor je boekhoudprogramma, want je kunt de kosten aftrekken van de inkomstenbelasting en je kunt de btw terugvragen als freelancer).

Nadat je hebt afgerekend krijg je ook automatisch een linkje naar de videotraining. Je kunt dus meteen beginnen!

Dit is een video van ruim anderhalf uur die je in je eigen tijd kunt kijken. Wanneer je maar wilt, zo vaak als je wilt

Ook krijg je een digitaal werkboek met opdrachten en tips.

En je krijgt onbeperkt toegang tot een online community. Je kunt hier dus ook sparren met andere deelnemers en netwerken.

BONUS: stuur je pitch naar mij voor feedback, zodat we ‘m samen aanscherpen.  

Is dit geschikt voor jou?

De videotraining is voor jou als…

✓ je wel eens een redactie hebt benaderd, maar je toen een afwijzing kreeg

✓ je een mail hebt gestuurd naar een redactie en vervolgens: *krekels* *radiostilte* *stilzwijgen*

✓ je uren (of misschien zelfs dagen) doet over het schrijven van een pitch, terwijl het je lang niet altijd een opdracht oplevert

✓ je ervan overtuigd bent dat pitchen moeilijk en zwaar is

✓ je dolgraag zou willen pitchen, maar je het blijft uitstellen omdat je niet zo goed weet hoe

✓ je denkt dat pitchen nutteloos is, omdat je weinig ervaring hebt/ geen netwerk hebt / er nauwelijks werk is in de journalistiek 

✘ de training is niets voor jou als je al genoeg leuke opdrachtgevers hebt, genoeg vrijheid & creativiteit hebt en jouw pitches altijd jubelend worden ontvangen

 

Waarom zou je nú meedoen? Vanwege deze bonussen!

Processed with VSCO with hb1 preset

Q&A mogelijkheid

 

Na afloop nog vragen? Of twijfel je ergens over? Stuur me dan gerust een berichtje en dan denk ik met je mee! Je krijgt ook onbeperkt toegang tot een online community met de andere deelnemers. Zo kun je meteen je netwerk uitbreiden.

alleen nu!

IMG_9685

KRIJG FEEDBACK OP JE PITCH

 

Je hebt twee weken de tijd om je pitch in te sturen voor persoonlijke feedback. Ik vertel je dan wat je verbeterpunten zijn en wat er al heel sterk is aan je idee. 

Schrijven voor magazines – het werkboek

Een werkboek met 16 oefeningen

 

Nog sneller resultaat? Bij de videotraining krijg je gratis een (digitaal) werkboek, met 16 oefeningen. Zo wordt het nog makkelijker om jouw droom voor elkaar te krijgen. 

Meest gestelde vragen

▪ Hoe lang duurt de videotraining?
Anderhalf uur!

▪ Tot wanneer kan ik meedoen met de training?
Je hebt oneindig toegang, dus je kunt zelf weten wanneer je ‘m kijkt. 
Vanaf het moment dat je hebt betaald kun je beginnen! Je kunt zo vaak kijken als je wilt, wanneer je maar wilt. 

▪ Wat kost de training?
De prijs is momenteel 350 euro.

▪ Waarom is de prijs exclusief btw?
Omdat je als ondernemer eigenlijk geen btw betaalt. Nou ja, je moet ‘m wel eerst betalen, maar je kunt het bedrag terugvragen als je btw-aangifte doet aan het einde van het kwartaal. Betaal je factuur dus goed en vergeet niet ‘m in te vullen in je boekhoudsysteem.

▪ Ik moet even nadenken over de prijs
Ik snap dat het misschien een investering voor je is. Maar bedenk maar zo: dankzij de videotraining ga jij véél meer opdrachten binnenslepen en dus meer geld verdienen. Als je één succesvolle pitch verstuurt, heb je de training zelfs al terugverdiend!

▪ Hoe werkt het insturen van de pitch?
Je hebt twee weken de tijd om één pitch te schrijven en naar mij te sturen. Mag gewoon via de mail, hi@yasmineesser.nl. Ik geef je tips hoe je de pitch kunt aanscherpen. Of ik overlaad je met complimenten als je het al fantastisch hebt gedaan. 

▪ Na het kijken heb ik nog een paar vragen over de inhoud van de training, kan ik die aan je stellen? 

Ja hoor, dat mag 🙂 Je hebt twee weken de tijd om je vragen in te sturen. Of stel je vraag in de online community. Die blijft gewoon bestaan. Je kunt dus oneindig sparren met de andere (oud)deelnemers.

▪ Het komt me nu toch niet uit. Kan ik de videotraining ook later kopen?
Ja dat kan, maar weet je zeker dat je later wel tijd hebt? Alle bonussen krijg je er dan niet bij. Wil je dit jaar je doel halen om voor tijdschriften te schrijven? Kijk dan toch even of je niet gewoon nu mee kunt doen.

▪ Ik heb al een keer meegedaan. Kan ik de nieuwe versie van de training ook kijken?
Ja hoor, je kunt de video gewoon zien. Dat kost niks 🙂  Als je ook weer je pitch in wilt sturen, betaal je het gereduceerde tarief van € 50 (ex btw). 

▪ Mijn vraag staat hier niet bij!
Nou, wat irritant! Stuur me gewoon even een mailtje, dan beantwoord ik je vraag alsnog. Je kunt me bereiken via hi@yasmineesser.nl 

Wat werken met mij oplevert? Dit zeggen eerdere deelnemers over de videotraining 'Schrijven voor magazines'

wat anderen zeggen 

Waar wacht je nog op?

Als je deze pagina helemaal hebt uitgelezen, dan lijkt het er sterk op dat je interesse hebt mee te doen met de videotraining Schrijven voor magazines .

 Ben je er klaar voor om je pitch-skills te verbeteren? Om te leren hoe je een nóg scherper verhaalidee kunt bedenken? En om van opdrachtgevers vaste klanten te maken? Ben je klaar voor meer vrijheid, creativiteit en afwisseling in je werkweek?

Verzeker jezelf dan nu van een plekje

Dit wil je niet missen