fbpx

Wil je freelance journalist worden, maar weet je niet hoe je moet beginnen? 

Gebruik dan de handleiding Meer schrijfklussen! Hoe je opdrachtgevers vindt als beginnend freelance journalist

Van niet weten hoe je je eerste opdrachtgever vindt, tot zelf bepalen voor welke media je schrijft en waarover.

Na het lezen van deze handleiding kun jij je eerste opdrachtgevers binnenhalen. Dat betekent: eindelijk starten met freelancen, meer vrijheid én geld verdienen met verhalen schrijven waar jij blij van wordt.

Bestel nu de handleiding Meer schrijfklussen! Hoe je opdrachtgevers vindt als beginnend freelance journalist (inclusief werkboek) tijdelijk van 107 voor 77 euro (excl. BTW)

 

Gaat dit over jou?

* Je droomt van meer vrijheid, maar weet niet hoe je moet beginnen

* Je houdt van schrijven, maar weet niet hoe je ervoor zorgt dat jouw verhalen gepubliceerd worden

* Je baan in loondienst is prima, maar je mist afwisseling en creativiteit

* Je weet dat je goed kunt schrijven, maar zonder netwerk bij redacties kom je toch nooit binnen als freelancer

* Je wilt wel freelancen, maar moet ook de huur of hypotheek betalen

* Je laat je tegenhouden door je partner, ouders of vrienden die freelancen maar onzeker vinden en niet snappen dat jij graag eigen baas wilt zijn

* Je hebt een hekel aan jezelf verkopen, dus denkt dat freelancen niets voor jou is

* Je verzint genoeg onderwerpen waar je over wilt schrijven, maar er is nauwelijks betaald werk

Meer vrijheid, creativiteit en afwisseling is wél mogelijk

Als je door tijdschriften bladert, of interessante verhalen leest op websites, kijk je altijd even wie de schrijver is van het artikel. Je spiekt naar de namen in het colofon en droomt ervan dat jouw naam daar op een dag tussen zal staan. Soms lees je verhalen die je zelf ook had bedacht en had willen schrijven. Maar toch schreef niet jij, maar iemand anders die artikelen.

Je weet daarom dat je vaak goede ideeën hebt, maar hoe je binnen zou kunnen komen bij een medium, dat zou je echt niet weten. Of nou na, dat weet je wel, je moet redacteuren en chefs kennen, een netwerk hebben – en jij hebt dat niet.

Daarom blijft het bij dromen. Eindeloos dromen van de stapels tijdschriften met jouw artikelen – en naam – erin. Eindeloos dromen dat jij het best gelezen artikel hebt geschreven voor die bekende website.

Maar daardoor blijft ook het teleurstellende gevoel knagen. Want zonder actie gaat er niets veranderen.

Het werk dat je nu hebt, is misschien prima. Je kunt er je vaste lasten van betalen en een paar keer per jaar van op vakantie. Maar ergens droom je van meer. Van vrijheid. Van schrijven voor verschillende media, over onderwerpen waar jij over wilt schrijven.

Ik weet hoe het is. Jarenlang was ikzelf in loondienst en ik had het reuze naar mijn zin, maar ik had ook altijd het gevoel dat ik vast zat. Collega’s en vriendinnen vroegen ‘waarom ga je niet freelancen?’, maar dat leek me zo moeilijk, dat ik het lange tijd niet eens serieus overwoog. Gelukkig weet ik inmiddels beter. Nu moet ik er niet meer aan denken om weer in loondienst te gaan.

Mijn verhaal

Na acht jaar in loondienst als redacteur en redactiechef bij online magazines als Beautify.nl en NSMBL.nl, waagde ik de sprong. Begin 2019 zegde ik mijn baan op. Dag vast contract, hallo vrijheid.

De afgelopen 5 jaar schreef ik als freelance journalist voor verschillende grote opdrachtgevers, voor zowel print als online. 

Waar ik bijvoorbeeld voor heb geschreven? Denk aan titels als: Libelle, de Volkskrant, Intermediair.nl, Opzij, Harper’s Bazaar, ELLE en Santé.

Wat verdient een freelance journalist

Al mijn aannames over freelancen, bleken onjuist

Ik was bang niet genoeg opdrachtgevers te vinden, maar ik heb nog geen dag zonder werk gezeten en worstel eerder met te veel dan met te weinig opdrachtgevers. 

Ik dacht dat ik de huur niet meer zou kunnen betalen, maar ik heb nog nooit zoveel geld verdiend in mijn leven als nu. 

Ik dacht dat ik mezelf staande zou moeten houden met rotklusjes, maar ik heb voor opdrachtgevers mogen schrijven waar ik alleen maar van durfde te dromen

Het was mijn angstbeeld dat ik elke maand weer met mezelf zou moeten leuren bij redactiechefs. Maar weet je wat er gebeurt? Zij benaderen míj!

 

Wil je dit ook?

Dan is de handleiding Meer schrijfklussen! Hoe je opdrachtgevers vindt als beginnend freelance journalist iets voor jou! 

Ik neem je bij de hand en leer jou hoe jij opdrachtgevers vindt in de journalistiek. Ik deel al mijn unieke tips en ervaringen over slim ondernemen als freelance journalist, zodat ook jij kunt schrijven voor de media waar je voor wilt schrijven, over de onderwerpen waarover jij wilt schrijven.

 

Dit krijg je

De handleiding Meer schrijfklussen! Hoe je opdrachtgevers vindt als beginnend freelance journalist bevat 7 hoofdstukken over het vinden van opdrachtgevers in de journalistiek. Na het gebruiken van de handleiding kun jij bepalen wat voor freelancer je wilt zijn en kun je je dagen en weken helemaal zo inrichten zoals jij dat zelf wilt. Je kunt een stabiel inkomen voor jezelf creëren en tegelijkertijd opdrachten binnenhalen waar je gelukkig van wordt.

BONUS: het werkboek Beginnen met freelancen, boordevol oefeningen. Dankzij de 20 oefeningen uit het werkboek, sleep jij nog sneller de klussen binnen waar je zo van droomt.

Na aankoop krijg je een downloadlink toegestuurd. Ook ontvang je een factuur in je mailbox. Goed bewaren, want de BTW kun je terugvragen aan de belastingdienst.

Een inkijkje...

Wat anderen zeggen over de handleiding

Wat als ik vertel dat er genoeg opdrachten zijn voor freelance journalisten?

Er is namelijk echt genóeg werk in de journalistiek. 

Er zijn een boel redactiechefs die juist moeite hebben met het vinden van geschikte freelancers. Door de handleiding benader jij ze straks op een succesvolle manier.

Waar wacht je nog op?

Stop met dromen en neem actie! 

Ben je er klaar voor om een succesvol freelance journalist te worden, meer vrijheid te ervaren, te schrijven voor de media die je zelf graag leest en geld te verdienen met werk waar jij blij van wordt? 

 
Wat verdient een freelance journalist