fbpx

Je wil mooie verhalen maken, schrijven voor bladen en online magazines. Als het even kan over onderwerpen die je zelf interessant vindt. Wanneer en waar jij wil. Want freelancen = vrijheid.

Alleen het vinden van die opdrachtgevers gaat nog niet vanzelf. 

Mijn verhaal

Na acht jaar in loondienst als redacteur en redactiechef bij online magazines als Beautify.nl en NSMBL.nl, waagde ik de sprong. Begin 2019 zegde ik mijn baan op. 

Het was het spannendste wat ik ooit had gedaan. Want wat als ik niet genoeg opdrachten vond? Redacties staan niet te popelen op samenwerkingen met nieuwe mensen. In de journalistiek is sowieso niet veel werk. En het levert ook geen drol op, dus ik had flink wat klussen nodig. Dacht ik. 

Gelukkig bleken al mijn aannames over freelancen onjuist. Het was fantastisch!

De afgelopen jaren schreef ik voor titels als Libelle (het reguliere magazine en de specials zoals het Libelle Zomerdoeboek en Libelle Gezond), de Volkskrant, Intermediair.nl, Harper’s Bazaar, ELLE, Uitkrant Amsterdam, PorteRenee.nl en Santé.

Natuurlijk ging heus niet alles van een leien dakje hoor. Ik maakte genoeg fouten in mijn eerste jaren als freelance journalist. Daar wil ik jou nu voor behoeden. 

 

Omdat ik weet dat veel freelancers strugglen, wil ik niets liever dan hen helpen hun droomklussen te vinden en daar genoeg geld mee te verdienen.

 

Laat mij je helpen! Na het lezen van dit gratis e-book weet je precies wat er fout gaat bij het zoeken naar opdrachtgevers. En wat je vooral níet (meer) moet doen.