fbpx

Wil je ook meer vrijheid & niet constant (hoeven) werken, maar wél een goed inkomen?

Dat kan! Want echt, werken als freelance journalist kan zoveel makkelijker en relaxter.

Ik kan je helpen in een 1-op-1 coachingstraject van 3 maanden

Van strugglen met freelancen, naar werken wanneer jij dat wil, meer rust en vooral meer vrijheid. Zónder daarbij inkomen te verliezen. 

Sterker nog, de kans is groot dat jij alleen meer meer gaat verdienen, met minder werken. Het kan allemaal zoveel makkelijker en leuker!

Laat mij je helpen.

Tijdens dit 1-op-1 coachingstraject help ik jou groeien als freelancer, zodat je meer rust en vrijheid ervaart in je werk en leven. 

1-op-1 coaching

freelance-journalist-onzekerheid-geld

Heb je ook het gevoel dat er meer uit je freelance praktijk zou kunnen halen?

Je bent nu een tijdje freelance journalist en je mag eigenlijk niet klagen.

Want je hebt een heleboel opdrachten die je leuk vindt. En misschien een paar die je iets minder leuk vindt, maar oké dat hoort erbij. 

Je hebt in ieder geval werk. Je doet het werk waar je altijd van droomde. Je mag artikelen schrijven over onderwerpen die jij leuk en belangrijk vindt. 

En je kunt op zich ook prima rondkomen. Je bent heel dankbaar voor de opdrachten die je hebt. 

Maar toch. Toch heb je ergens het gevoel dat het ook anders moet kunnen.

Makkelijker. 
 
Je geniet heus wel van de voordelen van het freelancen. Je kunt grotendeels zelf je tijd indelen. En je gaat ook geregeld op vakantie. 
 

Al neem je dan wel je laptop mee. Er is namelijk altijd wel wat te doen. Er is altijd een deadline. Een opdrachtgever kan altijd nét tijdens je vakantie iets van je nodig hebben. 

Je opdrachtgevers zijn blij met je en dat wil je graag zo houden. Dus je wilt ze tevreden houden. 

 
Maar daardoor ben je wel veel aan het werk. Dat zegt je omgeving weleens en dan ga je daar tegenin, maar stiekem weet je dat ze een punt hebben.
 
Maar goed, straks – als die ene deadline is geweest – wordt het écht rustiger. 
 
Al word je daar ook weer onrustig van. Want verdien je dan nog wel genoeg geld? 

Het kan anders. Meer vrijheid en rust is wél mogelijk als freelancer

Stel je eens voor dat je voor je favoriete opdrachtgevers schrijft. 

Je hebt de vrijheid om te werken wanneer het jou uitkomt.

Om soms even niet te werken.

Je voelt je relaxt en zelfverzekerd. 

En dat terwijl er genoeg geld binnenkomt. 

freelancen kan makkelijker

Wil je dit ook?

Dan kan ik jou helpen in een 1-op-1 business coachingtraject. 

Business coaching? Ja, want als freelance journalist of tekstschrijver wil je natuurlijk vooral mooie dingen schrijven en verhalen vertellen. Maar je hebt ook een business draaiende te houden. Het ondernemen dat erbij komt kijken, vind je misschien maar gedoe. Daarom gaan we dat samen aanpakken. Zodat het straks allemaal vanzelf gaat. Je hoeft het niet alleen te doen.

In het drie maanden durende traject gaan we werken aan jouw persoonlijke doelstellingen. Zodat freelancen leuker, relaxter en makkelijker wordt.

De investering is op dit moment 2100 euro ex btw. Of betaal in 3 termijnen van 749 euro per maand. Dit is de pilot prijs die alleen deze zomer geldt.

Aan het einde van het 1-op-1 traject heb je dit bereikt

Je geniet veel beter van de voordelen van het freelanceleven. Zoals de vrijheid. Want je kunt zelf bepalen hoeveel je werkt. Wanneer en waar. 

Je ervaart meer creativiteit & plezier in je werk. Freelancen is makkelijk, leuk en relaxt! Je hebt meer rust in je hoofd.  

Je voelt je zelfverzekerd over je financiën. Je maakt je geen zorgen over geld, want dat komt toch wel binnen. Je hoeft dus ook nooit meer ‘ja’ te zeggen tegen klussen die je eigenlijk diep in je hart niet wil doen

Dit krijg je!

✓ drie maanden lang ben ik jouw business coach

✓ een gratis kennismakingsgesprek. Zo weten we allebei zeker dat er een match is

✓ een live kick-off sessie bij mij op kantoor in Amsterdam (1,5 uur). Ik zorg voor wat lekkers

✓ daarna nog 5 keer een 1-op-1 sessie van een uur, via Google Meet (om de week)

✓ na elke sessie concrete to-do’s (noem het huiswerk), zodat je echt actie gaat ondernemen

✓ na elke sessie ontvang je een korte samenvatting in je mailbox

✓ een WhatsApp hulplijn. Ik wil niet dat je tussen de sessies door vastloopt. Daarom mag je me altijd een appje sturen. Ik antwoord binnen 24 uur

Bonussen

✓een persoonlijk werkboek, met opdrachten om nog sneller resultaat te halen

✓ mijn bewezen Pitch checklist met 7 ingrediënten voor de perfecte pitch

✓ een pakket met e-mailtemplates voor freelancers. Dat zijn 31 kant-en-klare e-mails die je tijd en stress besparen en honderden extra euro’s kunnen opleveren (t.w.v. 188 euro)

✓ een proefabonnement op een tijdschrift naar keuze 

De investering is op dit moment 2100 euro (ex btw). Of betaal in 3 termijnen van 749 euro per maand. Dit is een pilot prijs, omdat ik mijn traject onlangs heb aangescherpt. Daarom kun je deze zomer profiteren van deze deal. Daarna gaat de prijs dus omhoog. Zie dit als een mooie kans voor een summer school.

Mijn verhaal

Na acht jaar in loondienst als redacteur en redactiechef bij online magazines als Beautify.nl en NSMBL.nl, waagde ik de sprong. Begin 2019 zegde ik mijn baan op. 

Het was het spannendste wat ik ooit had gedaan. Want wat als ik niet genoeg opdrachten vond? In de journalistiek is immers weinig werk. En het levert ook geen drol op, dus ik had flink wat klussen nodig. Dacht ik. 

In de praktijk werkte ik me een slag in de rondte. De eerste jaren soms wel 60 uur per week. Weekenden waarin ik niet werkte waren schaars. En ik zat ook geregeld ‘s avonds achter mijn laptop. 

Ik vond freelancen fantastisch. Ik schreef voor titels als Libelle (het reguliere magazine en de specials zoals het Libelle Zomerdoeboek en Libelle Gezond), de Volkskrant, Intermediair.nl, Harper’s Bazaar, ELLE, Uitkrant Amsterdam, PorteRenee.nl en Santé.

Ik verdiende ook best lekker! 

Maar die vrijheid waar iedereen het over had… Hm, nee dát merkte ik niet echt. 

Minder gaan werken vond ik eng. Ik wilde geen opdrachtgevers verliezen. Dus ik zei eigenlijk nooit ‘nee’. 

Wist ik toen maar wat ik nu weet. Gelukkig hoef je als freelancer heus niet constant te werken. Ik werk nu een stúk minder. En neem geregeld een paar weken of zelfs maand(en) vrij. 

En dat terwijl ik me nooit zorgen maak over geld. Genoeg verdienen als freelance schrijver is namelijk hartstikke easy als je weet hoe je het moet aanpakken. (Omzetdoelen zijn natuurlijk voor iedereen anders, maar om een idee te geven: ik zette vorig jaar bijna een ton om). 

Omdat ik weet dat veel freelancers strugglen, wil ik niets liever dan hen helpen naar een vrij en relaxt leven.

 

over yasmine esser

Is dit geschikt voor jou?

Het 1-op-1 traject is wat voor jou als je…

✓ het gevoel hebt dat je meer kunt halen uit je freelance praktijk. Je wilt groeien, maar niet meer werken

✓ stiekem meer werkt dan je lief is. Je weet ergens wel dat je niet eeuwig zo door kunt gaan. Dat houd je niet nog jaren vol. En al helemaal niet tot je pensioen

✓ bang bent om opdrachtgevers kwijt te raken, maar ook weet dat dingen anders moeten

✓ snakt naar meer rust en vrijheid. Je wilt meer van de voordelen van het freelancen genieten. Maar je wil niet dat dat ten koste gaat van je inkomen

✓ je vooral mooie verhalen wil vertellen en artikelen wil schrijven. En wil dat het freelancen makkelijker gaat en minder gedoe is.

✓ bereid bent om dingen echt anders aan te gaan pakken. En gelooft dat dat kan. Dat jij dat kan 

✘ het traject is niet voor jou als je blij bent met hoe je freelance praktijk er nu uitziet. Lekker zo houden dan! 

✘ als je denkt dat dingen vanzelf wel gaan veranderen. Je hebt het nu nog te druk, maar na die ene deadline wordt het écht rustiger. (Uh-hu)

Meest gestelde vragen

▪ Hoe lang duurt het traject?
3 maanden. 

▪ Hoeveel sessies hebben we?
6! De eerste keer zullen we elkaar live ontmoeten in Amsterdam. De andere 5 keer zijn online, via Google Meet. Wel zo makkelijk voor jou. (Als je de eerste keer online wil doen, mag dat natuurlijk ook)

▪ Hoeveel tijd zitten er tussen de sessies?
We spreken elkaar om de week. Op die manier heb je echt een stok achter de deur om actie te ondernemen. En door zo intensief samen te werken, bereik je snel resultaat. 

▪ Ik ga tussendoor op vakantie
Heerlijk! Wat goed dat je vrij neemt. Tijdens je vakantie ‘pauzeren’ we het traject even en pakken het daarna weer op. 

▪ Wat als ik tijdens de sessies door dringende vragen heb?
Dan wacht je maar even. Nee joh, grapje. Dan mag je me altijd een berichtje sturen. Via WhatsApp bijvoorbeeld. Ik reageer binnen een dag, zodat je snel weer verder kunt. 

▪ Wat is de investering?
Voor het 3 maanden traject betaal je deze zomer 2100 euro (ex btw), dat is inclusief alle bonussen. Als je in termijnen wil betalen betaal je in 3 termijnen van 749 euro (ex btw). Dit is een pilot prijs, omdat ik het traject onlangs heb aangescherpt. Zie het als een mooie kans voor een summerschool. 

▪ Waarom is de prijs exclusief btw?
Omdat je als ondernemer eigenlijk geen btw betaalt. Nou ja, je moet ‘m wel eerst betalen, maar je kunt het bedrag terugvragen als je btw-aangifte doet aan het einde van het kwartaal. Betaal je factuur dus goed en vergeet niet ‘m in te vullen in je boekhoudsysteem. (Je kunt dit traject overigens ook opvoeren als zakelijke kostenpost. Zo betaal je weer minder inkomstenbelasting)

▪ Ik moet even nadenken over de prijs
Ik snap dat het misschien een investering voor je is. Maar bedenk maar zo: dankzij het traject wordt ondernemen veel makkelijker. Geld verdienen dus ook. Je hebt de investering zo terugverdiend. 

▪ Kan ik in termijnen betalen?
Ja hoor, dat kan. Je betaalt dan in 3 termijnen van 749 euro (ex btw)

▪ Waarom is er eerst een match call?
Omdat we allebei zeker moeten weten dat we dit traject met elkaar aangaan. We gaan 3 maanden intensief met elkaar samenwerken, dan wil ik zeker weten dat ik jou goed kan helpen. En andersom wil je dat ook weten, lijkt me. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. 

▪ Voor wie is het programma geschikt?
Voor freelance schrijvers en freelance journalisten die niet net zijn begonnen. Je weet inmiddels hoe je opdrachten vindt, maar je loopt weer tegen heel wat andere dingen aan. Dat kunnen allerlei dingen zijn. Een 1-op-1 traject is altijd maatwerk en geen one size fits all aanpak. Je mag altijd via een match call aanvragen. Tijdens dit gesprek kunnen we van beide kanten voelen of er een match is om samen te werken.

▪ Wanneer kan ik starten?
Omdat ik iedereen die ik coach mijn volledige aandacht wil geven, coach ik niet te veel mensen tegelijkertijd. Daarom kan het zijn dat je even moet wachten. Stuur mij gerust een berichtje als je wilt weten hoelang de huidige wachtlijst is voordat ik je kan helpen. We starten natuurlijk op een moment dat het jou ook uitkomt.

▪ Het komt me nu niet uit. Ik heb het nu namelijk onwijs druk en geen tijd. Kan ik later nog meedoen?
Ik snap wat je bedoelt. Maar… heb je straks écht meer tijd? Het is eigenlijk nooit het goede moment. Of juist altijd. 

▪ Krijg ik behalve de 6 sessies nog iets?
Haha, jazeker! Je krijgt na elke sessie concrete to-do’s en een samenvatting in je mailbox. Je kunt gebruik maken van de WhatsApp hulplijn. Ook krijg je een persoonlijk werkboek, mijn bewezen Pitch checklist met 7 ingredienten voor een perfecte pitch en het pakket met 31 e-mail templates. Tot slot krijg je ook nog een proefabonnement op een tijdschrift naar keuze. Ter inspiratie, maar ook vooral omdat het leuk is! 

▪ Mijn vraag staat hier niet bij!
Nou, wat irritant! Stuur me gewoon even een mailtje, dan beantwoord ik je vraag alsnog. Je kunt me bereiken via hi@yasmineesser.nl 

Wat werken met mij oplevert? Dit zeggen anderen

“Ik raad Yasmine absoluut aan als mentor voor je freelance leven als (startend) journalist. Ze heeft veel relevante ervaring en kennis en deelt die graag met je. Ook is ze niet bang om ervaringen en ‘fouten’ uit haar eigen freelance journalist carrière open en eerlijk met je te delen. Hierdoor voelen je eigen twijfels en angsten minder gek en groot. Yasmine luistert goed en stelt de juiste vragen, ze is een goede coach die je freelance carrière verder op weg helpt.” Marloes Graat

“Ik vond het heel verhelderend en superfijn om even met een andere ondernemer te kunnen overleggen. Yasmine’s ervaring geeft mij net dat beetje zelfvertrouwen dat ik nodig heb. Dankjewel!”
Sanne Eva Dijkstra

“De coaching was zo fijn! Mijn baan is inmiddels opgezegd, ik ga helemaal freelance. Nog steeds zo blij met het laatste duwtje in de rug van Yasmine.”
Irene de Bruijne

“Super! Het heeft me onder andere geholpen in het scherpstellen van mijn aanbod en focus. Niet eens alleen binnen journalistieke diensten, maar voor alles. Ik ben echt aan het denken gezet, vooral omdat Yasmine supertof is om mee te sparren.”

Nikki Pommer

 

Hoe werkt het?

Zin om de boel anders te gaan aanpakken? Vraag dan een match call aan. Dat doe je door op de button te klikken en de vragenlijst in te vullen.

Tijdens dit gesprek van ongeveer 20 minuten maken we kennis en mag je mij alles vragen over het traject. We bespreken wat jouw wensen zijn en waar je tegenaan loopt.

Als er een wederzijdse klik is, plannen we samen de kick-off in. Bij voorkeur bij mij op kantoor in Amsterdam, omdat kennismaken in real life gewoon heel fijn is. Lukt dat niet? Dan kan online natuurlijk ook.

Voor de start van het traject stuur ik je de (eerste) factuur en mijn algemene voorwaarden. En natuurlijk ook de digitale bonussen, yay!

Tijdens de kick-off (1,5 uur) stellen we je doelen op en maken we een planning voor de rest van jouw traject.

We plannen dan ook de andere 5 coachingssessies in. Die zijn in principe om de week (met uitzonderingen van vakanties natuurlijk). De 5 andere sessies zijn online en duren 1 uur.

Tijdens de sessies bespreken we je to-do’s en voortgang.

Je mag me tussendoor altijd een Whatsappje sturen als je vragen hebt. Ik wil niet dat je vastloopt.

Na drie maanden is ons doel behaald en laat ik je los in de wijde wereld.

Wil jij als freelance journalist meer uit jezelf en je bedrijf halen? Wacht dan niet langer en vraag nu een match call aan om te ontdekken hoe mijn business coach traject jou kan helpen groeien en bloeien!

 

laten we kennismaken